2.ULUSLARARASI NON-İNVAZİV MEKANİK VENTİLASYON KONFERANSI
29 Eylül 2022

2. ULUSLARARASI NONİNVAZİV MEKANİK VENTİLASYON KONFERANSI
                    (5-6 EKİM 2019 İSTANBUL –SÜREYYAPAŞA-TÜRKİYE)

Konferans programı için tıklayınız.

İlki 26-27 Ekim 2018 tarihinde Napoli- İtalya’da yapılan kongre,  bu yıl 5-6 Ekim 2019 tarihinde Türkiye,  İspanya ve İtalya eş başkanlığında Sağlık Bakanlığı SBÜ  İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastane’sinde yapıldı.
        Kongrenin gerçekleşmesi için izin ve olanakların sağlamasında destek olan Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU Kongre Açılış konuşması yaparak Kongre Ekibini tebrik etti.
        2. Uluslararası Noninvaziv Mekanik Ventilasyon Kongre Başkanı, Sağlık Bakanlığı SBÜ İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Göğüs Hastalıkları ve Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Zühal KARAKURT,  kongreye yoğun bakım konusunda ilgili 130 hekim, 2 solunum fizyoterapisti ve 1 yoğun bakım sorumlu hemşiresinin katıldığını belirtti.

Altı yabancı konuşmacının katıldığı  kongrede toplam 16 eğitici, akut ve müzmin solunum yetmezliği olan KOAH, kas hastaları, ALS hastaları ve göğüs kafesi sorunu olan hastalıklar konuşuldu. Hekimlere, maske ile basınçlı hava solutma  cihazları olan (Noninvaziv Mekanik Ventilatörler), yüksek akımlı oksijen ve nefes açıcı ilaç verme cihazları ve yöntemleri hastabaşında uygulamalı olarak gösterildi.  Kongre TTB tarafından Sürekli Tıp Eğitimi (STE) de 11 puan  ile kredilendirildi.
 İki günlük kongrede katılımcılardan ücret alınmadı. Ayrıca katılımcılar farklı ülkelerden gelen konuşmacılar ile tanışma, ülke pratikleri hakkında bilgi edinme imkanı buldular.
         İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU, 1. Başkanlık’a, Hastane İdari-Mali ve Destek Müdürlüklerine, Bilgi İşlem ve Hastane Çalışanlarına, Süreyyapaşa Yoğun Bakım hekim-hemşire ve personellerine ayrıca kongremize katılan meslektaşlarımıza ve konuşmacılarımıza, yabancı konuşmacılarımızı ülkemize getiren Vivisol, Philips, Fisher Paykel, Göbeklioğlu, Chiesi Firmalarına teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Saygılarımla

Kongre Başkanı