Uyku Bozuklukları Ünitesi
17 Eylül 2024

Uyku bozukluğu nedeni  ile merkezimize yönlendirilen veya şikayeti üzerine bireysel başvuran hastalarımız öncelikle poliklinikte değerlendirilir. Poliklinik randevusu bölüm sekreteri tarafından 3 aylık periyotlar halinde verilmektedir. Uzman doktor tarafından poliklinikte ön tetkikler ve gerekli konsultasyonlar  istenir. Uygun görülen hastalarda  uyku testi planlanır. Uyku testi için randevular bölüm sekreteri tarafından verilir. Uyku testi yapılan hastaların test sonuçları  uzman doktor tarafından poliklinikte değerlendirildikten sonra uyku apnesi tanısı konulan ve tedavi amaçlı Pozitif hava yolu basıncı (PAP ) cihazı kullanılmasına  karar verilen hastalar 2. Kez  yatırılır. Bu işlem sonucu uygun cihaz bulunan hastalar evde devamlı kullanmaları için Sağlık Kurul Raporu düzenlenerek Sosyal Güvenlik Kurumuna yönlendirilir.

Süreyyapaşa Uyku Ünitesi kamuda en yüksek yatak kapasitesine sahip kurum.

8 hastaya her gün polisomnografi kaydı alma imkânı sunuyor. Her türlü uyku bozuklukları hastalıklarının tanı ve tedavi imkânı mevcut

Hafta sonu ve resmi tatillerde kayıtlar yapılmaya devam ediyor bu sayede hastaların mümkün olan en kısa sürede polisomnografi çekimleri yapılıyor.

Su an için birçok klinikte bir yıllık bekleme sureleri söz konusu iken kliniğimizde bu süre 2 ila 3 ay arası değişiyor

Mslt olarak adlandırılan gece polisomnografi kaydından sonra gündüz devam edilen çekimler de kliniğimizde yapılıyor uyku apne dışında bir çok hastalık teşhis edilebiliyor.

Deneyimli ve eğitimli bir teknik ekip mevcut Asv cihazı dâhil hemen tüm PAP cihazlarının titrasyonu yapılabiliyor.

Kliniğimiz pandemi deprem gibi birçok zorluğa rağmen 15 yıldır kesintisiz hizmet veriyor.

Devamlı klinikte çalışan hocalar

Doç. Dr. Sema Saraç

Prof. Dr. Duygu Özol uyku derneklerinin akredite olan kliniğimizde eğitim çalışmalarını da aksatmadan yürütüyorlar.

Her ay bir uzman hekime pratik uygulama eğitimi veriliyor. Süreyyapaşa E.A.H. bünyesindeki tüm asistanlar bir aylık uyku rotasyonu tamamlayarak uyku sertifikalarını alıyorlar.

Ayrıca kliniğimiz bünyesinde çok sayıda asistan tezi ve çalışma yürütülüyor

• Süreyyapaşa Uyku Ünitesi